index vizesi
Vizesi'ni istediğiniz ülkeyi seçin!
,



Letonya Vizesi / Letonya Vize Başvurusu

Letonya vizesi / Letonya vize başvurusu için gerekli olan belgeler Letonya vizesi / Letonya vize başvurusu için gerekli olan belgeler


25/ 09 / 2014 TARİHİ İTİBARİYLE GELEN YENİ KANUN GEREĞİ. PARMAK İZİ UYGULAMASINA GEÇİLMİŞTİR.  BU TARİHTEN SONRA YAPILACAK İLK BAŞVURU ESNASINDA PARMAK İZİNİZ ALINACAKTIR.  BU VERİ SCHENGEN VERİ SİSTEMİNDE 5 YIL BOYUNCA TUTULACAK VE  SONRAKİ SCHENGEN VİZE BAŞVURULARINDA KONSOLOSLUKLARA GELME ZORUNLUĞU BULUNMAMAKTADIR.

 
İşveren olarak Letonya Vizesi - İşveren Olarak Letonya Vize Başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Letonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Letonya daki Firmadan Davetiye
    ( Letonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Letonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Bordrolu çalışan olarak Letonya Vizesi - Bodrolu Çalışan olarak Letonya Vize Başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Letonya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Letonya daki Firmadan Davetiye
    ( Letonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Letonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Ev Hanımı olarak Letonya Vizesi - Ev Hanımı olarak Letonya Vize Başvurusu
  • Letonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Letonya vizesi varsa fotokopileri
Öğrenci olarak Letonya Vizesi - Öğrenci olarak Letonya Vize Başvurusu
  • Letonya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Letonya a seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Letonya vize si varsa fotokopileri
Emekli olarak Letonya Vizesi - Emekli olarak Letonya Vize Başvurusu
  • Letonya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

 

Son güncelleme: 27/02/2015 - 14:11:24

index.Vizesi.com Copyright © 2005 - 2013 tasarım ve konaklama:A|OB